Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με στόχο την άμεση λειτουργία του Νοσοκομείου της Σαντορίνης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 18.12 εκατοντάδες πολίτες, ενήλικες αλλά και μαθητές σχολείων της Σαντορίνης, με αίτημα να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό το Γενικό Νοσοκομείο που είναι ολοκληρωμένο κτηριακά και πλήρως εξοπλισμένο από το τέλος του 2010.
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν από τους ομιλητές κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης, η ανάγκη να λειτουργήσει το Νοσοκομείο είναι άμεση λόγο των αυξημένων αναγκών του νησιού στην περίθαλψη των μονίμων κατοίκων του αλλά
και της εξυπηρέτησης των περιστατικών (υπολογίζονται σε περισσότερα από 2000 τον χρόνο) των χιλιάδων επισκεπτών του.

Σύμφωνα με όσους πήραν τον λόγο κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας, η ανάγκη να «ανοίξει τις πόρτες του» το Νοσοκομείο είναι άμεση, ακόμη και αν αυτό γίνει τμηματικά, με την μεταφορά των υγειονομικών υπηρεσιών του υφιστάμενου Κέντρου Υγείας σε συνδιασμό με την λειτουργία νέων τμημάτων, όπως αυτό της αιμοκάθαρσης, με τους εν λόγο ασθενείς, οι οποίοι σήμερα εξυπηρετούνται κυρίως στην Αθήνα, να υπολογίζονται σε περισσότερους από 20.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι κτηριακές εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου έχουν ολοκληρωθεί εδώ και ενάμιση χρόνο ενώ πέραν των υπολοίπων ζητημάτων που εκκρεμούν σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του, -κυρίως σε σχέση με τον «χαρακτήρα» του αλλά και τον αριθμό των τμημάτων και κατά συνέπεια εργαζομένων στην μονάδα- υπάρχει και το ζήτημα της εξόφλησης από πλευράς των κρατικών ταμείων του αναδόχου του έργου, ποσό που αγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. 
Σύμφωνα με την κατασκευαστική εταιρεία Τοξότης ΑΕ, οι οφειλές του δημοσίου ανέρχονται σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, κύκλοι του υπουργείου Υποδομών αφενός υποστηρίζουν ότι οι οφειλές είναι μικρότερες, αφετέρου δεσμεύονται να κάνουν ό,τι μπορούν προκείμενου να εξοφλήσουν τον κατασκευαστή προκείμενου να λειτουργήσει το νοσοκομείο.

Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τον λόγο πήραν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος, ο κ. Συρμαλένιος βουλευτής Κυκλάδων του Συριζα, η κ. Σοφία Κίτσου μέλος της επιτροπής για την λειτουργία του Νοσοκομείου, ο κ. Μιχάλης Ρούσσος μέλος της ίδιας επιτροπής, ο κ. Στέλιος Κελλίδης διευθυντής του Κ.Υ. Θήρας, ο πρόεδρος της Ένωσης πολυτέκνων Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο πρόεδρος του Συλλόγου νεφροπαθών του νησιού κ. Σταύρος Καβαλάρης κ.α.

Από πλευράς όλων των ομιλητών τονίστηκε η ανάγκη της άμεσης λειτουργίας με δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου που κατασκευάστηκε με χρήματα των ελλήνων πολιτών.

Το ρεπορτάζ που μετέδωσαν οι απεσταλμένοι του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ μπορείτε να το δείτε εδώ: http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=235342#.UNCAI80ITzY.facebook

Κείμενο από Εχουμε και Λεμε
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου